BLEND is méér dan koffie, kleding en kapper

BLEND Bloemhof is de naam van de sociale onderneming die Carolien en Hans begin 2021 zijn gestart. Zij openden in de wijk Bloemhof in Rotterdam een koffiezaak, kledingwinkel en kapperssalon in één! Deze ‘huiskamer voor de buurt’ is een combinatie van zaak, zorg en zingeving en creëert op die manier meer verbinding in de wijk. Constructif heeft in de vorm van mankracht een bijdrage geleverd aan dit mooie initiatief.

 Carolien en Hans hebben in totaal twee jaar lang vol vertrouwen gewerkt aan de realisatie van BLEND in de multiculturele wijk Bloemhof in Rotterdam-Zuid, met als doel het creëren van een community in de wijk. Dit doet de onderneming door haar unieke brede benadering.

Naast het runnen van de koffiezaak, kledingwinkel en kapperssalon ondersteunt BLEND namelijk ook sociaal- maatschappelijke initiatieven. De sociale onderneming draagt bijvoorbeeld bij aan opruimacties of maaltijdprojecten, maar biedt zelf ook het concept ‘uitgestelde koffie’ aan. Dit is een systeem waarbij je bij je bestelling een extra kop koffie koopt voor iemand die het niet kan betalen.

Voor het opzetten van BLEND ontvingen Carolien en Hans subsidie van de gemeente Rotterdam via CityLab010. Naast deze bijdrage hebben wij bij Constructif ook, letterlijk, een handje geholpen. Andries Euser, uitvoerder bij Constructif, heeft in totaal ongeveer 75 uur meegewerkt aan de voorbereidingen voor BLEND Bloemhof. Hij heeft hier de trap naar de kelder, de balustrade, kelderkast en barretjes gerealiseerd.

We zijn blij dat we dit mooie initiatief vanuit Constructif mochten ondersteunen en wensen Carolien en Hans heel veel succes met hun zaak!

 

Lees meer over BLEND Bloemhof op hun website.