Bouwlocatie Gemeentehuis Alblasserdam open tijdens Dag van de Bouw

Sinds maart 2019 is bouwbedrijf Constructif bezig met de revitalisering en herinrichting van het Gemeentehuis van Alblasserdam. Hierbij wordt het Huis van de Samenleving gecreëerd: een multifunctioneel gebouw dat vanaf medio 2020 gebruikt gaat worden door onder meer de gemeente Alblasserdam, bibliotheek, politie en een werkcafé.

Constructif
Constructif is voor velen in de regio een bekend gezicht in een nieuw jasje: in 2018 werd het bedrijf opgericht vanuit De Kwaasteniet Aannemersbedrijf en Groenendijk PGN Bouw. Nu onder de naam Constructif, een specialist in verbouw én onderhoud van bestaand vastgoed. Constructif bouwt, renoveert, verbouwt en onderhoudt hoogwaardige en duurzame bouwkundige werken voor zowel de woning- als de utiliteitsbouw.

Duurzaamheid
Ook bij dit mooie project voor de gemeente Alblasserdam heeft Constructif duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zoveel mogelijk materialen zullen worden hergebruikt of behouden, zoals lattenplafonds, natuursteen en kozijnen, deuren en lampen. Daarnaast wordt gehele gebouw voorzien van nieuwe, energiezuinige installaties en er komen zonnepanelen op het dak.

Stand van het werk
Inmiddels is het heiwerk klaar en wordt gewerkt aan de bewapening en bekisting. Aansluitend wordt het gehele gebouw in de steigers en de netten gezet om de gevel aan te pakken voor voegwerk, schilderen, spouwmuren.

Intussen wordt binnen het voorwerk verricht voor de nieuwe installaties.

Dag van de Bouw
Nieuwsgierig geworden? Op zaterdag 15 juni is de Dag van de Bouw. Dit is een open dag in Nederland waarop het publiek de mogelijkheid wordt geboden om bouwprojecten en -locaties te bezichtigen die normaal voor het publiek gesloten zijn. Men kan tijdens deze dag een kijkje achter de schermen te nemen bij een project in de buurt, zodat men kennis kan maken met de vele facetten binnen de bouw. De dag is een initiatief van Bouwend Nederland.

Welkom op de bouwplaats!
Constructif zet op deze dag de hekken open van de bouwplaats Gemeentehuis Alblasserdam. U bent van harte welkom op zaterdag 15 juni tussen 10.00 en 16.00 uur. Een unieke kans om een kijkje te nemen op de bouwplaats en om van bovenaf te zien hoe de directe omgeving van het gemeentehuis er uit gaat zien met het grote bordes en de uitbouw voor het nieuwe restaurant. Het Constructif-team staat met trots voor u klaar voor een rondleiding.