Constructif en IceLake Capital gaan samen voor duurzame ontwikkeling

Dordrecht, 13 september 2022 – Constructif, specialist in het verduurzamen en onderhouden van vastgoed, verwelkomt IceLake Capital als nieuwe aandeelhouder. De investeerder faciliteert daarmee de verdere ontwikkeling en ambitie van Constructif. Constructif wil zich de komende jaren blijven richten op het ondersteunen van haar partners bij hun steeds complexer wordende verduurzamings- en onderhoudsopgave. De transactie zal worden afgerond na goedkeuring van de mededingingsautoriteit.

Constructif is al ruim 50 jaar specialist in het verduurzamen en onderhouden van bestaand vastgoed in utiliteit- en woningbouw in Nederland. Inmiddels telt Constructif ruim 500 medewerkers en is dankzij hun toegewijde inzet uitgegroeid tot een onderneming met €185 miljoen omzet in de Randstad en Noord-Brabant, terwijl Constructif gelijktijdig haar zichtbaarheid in de regio heeft gehouden met lokale vestigingen in Dordrecht, Rotterdam, Zoetermeer, Amsterdam, Den Bosch, Rijen en Utrecht. Met de komst van IceLake kan Constructif verder inspelen op de toenemende marktvraag door de verduurzamingsopgave en inzetten op innovatie en totaaldienstverlening van haar partners. Naast autonome groei maken acquisities voor het verbreden en verdiepen van haar dienstverlening en het uitbreiden in nieuwe regio’s deel uit van de ontwikkelstrategie.

De keuze voor IceLake

Voor Constructif was het de absolute wens om een partner te vinden die de unieke identiteit en cultuur van Constructif behoudt terwijl gelijktijdig wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van de onderneming. De aandeelhouders, de directie en de ondernemingsraad zijn verheugd dat met IceLake zo’n partner is gevonden.

Erik Stam, algemeen directeur van Constructif zegt hierover: “Ik ben trots op onze medewerkers en de vooruitstrevende positie in de markt die wij gezamenlijk hebben bereikt. Bouwen aan tevredenheid begint bij onze medewerkers. Ik kijk er naar uit om samen met hen te bouwen aan een duurzame toekomst voor onszelf en onze partners’’.

IceLake is trots op de samenwerking met Constructif en onder de indruk van de professionele en mensgerichte cultuur van de onderneming en committeert zich daarom aan de ontwikkelstrategie.