Verbouwing theater Het Kruispunt

>Verbouwing van alle interne ruimten theater (behalve theaterzaal)
>Nieuwe indeling en afwerking kantoorruimten
>Entreehal (foyer) voorzien van cascade met trappodium dat opgang naar eerste verdieping mogelijk maakt
>Grote bouwkundige/constructieve ingreep uitsparing in vloer eerste verdieping (foyer)
>Staalwerk constructief
>Plafond en wandsystemen
>Glazenbalustrade
>Volledige nieuwe W & E installatie
>Personen/goederen/en invalide liften
>Aluminium vliesgevel over BGG- 1e verdieping
>Houten en metalen puien
>Interieur werkzaamheden cascade { kasten, balie’s e.d.}
>Wandtegelwerk
>Vloerbedekking en gietvloeren
>Zonwering schermen
>Schilderwerkzaamheden
>Dakbedekking
>Gevelrenovatie en schilderwerken
>Natuursteen en aluminium gevelbekleding
>Bestrating


PROJECTOMSCHRIJVING
In opdracht van de gemeente Barendrecht verbouwde Groenendijk PGN Bouw theater Het Kruispunt in Barendrecht. De verbouwing betrof alle ruimten (op twee etages) in het gebouw, dat wil zeggen: foyer, theatercafé, vergader- en kantoorruimten, bibliotheek en radiostudio van de lokale omroep. De theaterzaal zelf werd ongemoeid gelaten, dat wil zeggen: we vervingen alleen de installaties.

Het werk, gerealiseerd in bouwteam, behelsde allereerst een totale ontmanteling van alle ruimten rond de theaterzaal. Hierbij bleven alleen de kolommen staan. Onderdeel van de constructieve voorbereiding waren twee flinke bouwkundige ingrepen: we zaagden een gat in het dak, met als doel in de ruimte van de bibliotheek (eerste verdieping) een ‘omglaasde’ patio te kunnen creëren. Ook haalden we een grote sparing uit de (eerste) verdiepingsvloer om in de foyer (ingangspartij) de toonaangevende cascade met podiumtrap te kunnen realiseren. Naast een volledige nieuwe indeling van alle ruimten, vervingen we alle W- en E-installaties in het gebouw en vernieuwden we de gevelbekleding.

SAMENWERKINGSVORM
We realiseerden het werk in zestien weken binnen een logistiek beperkte bewegingsruimte. Al het uit te voeren werk vond tegelijkertijd plaats, terwijl we rekening moesten houden met de aangrenzende Albert Heijn, het winkelend publiek, belendende historische panden en met elkaar als bouwpartners. Door een goede selectie van onderaannemers en de focus op een transparante samenwerking met alle bouwpartners konden we excelleren als regisseur van het bouwteam.

RESULTAAT
Gezien de positieve respons van de opdrachtgever en bewoners van Barendrecht is het doel van de verbouwing – het omvormen van het theatergebouw tot een bruisend cultureel hart van Barendrecht – behaald. Met de eikenhouten cascade als hart van het nieuwe theatergebouw, de patio in de bibliotheek en de nieuwe gevelbekleding heeft het gebouw de allure die past bij deze voor Barendrecht  belangrijke ontmoetingsplek.

Jan Lakerveld
Projectmanager
T: 078 75 18 144
E: jlakerveld@constructif.nl