Renoveren

Renoveren (of revitaliseren) betekent letterlijk ‘opnieuw tot leven wekken’. Van het restylen van de gevel tot het herindelen van gebruiksruimten: Constructif geeft uw woningen, kantoor, winkel, theater, bedrijfs- of schoolgebouw meer waarde. Met onze innovatiekracht, vakmanschap en focus op een optimale prijs-kwaliteitverhouding geven we uw vastgoed een nieuw en langer leven, met optimale exploitatie als resultaat.

Ook al is de crisis voorbij, door de ontwikkeling van duurzame technieken is renovatie steeds interessanter. Waardevolle architectuur blijft behouden, doorlooptijden zijn korter dan bij sloop-nieuwbouw en op de lange termijn kan renovatie zelfs kostenvoordelen opleveren.

Renovatie is dus ideaal voor de verbetering van sociale huurwoningen in de stad en voor monumentale gebouwen voor commercieel of cultureel gebruik. Maar ook naoorlogse wijken zijn steeds meer in trek om te renoveren. Zelfs bruggen en viaducten worden gerenoveerd. Want renovatie scheelt tijd, geld en gedoe.

Constructif renoveert meerdere woningportefeuilles van corporaties, waarbij bewoners in plaats van energiekosten een bijdrage aan de renovatiekosten betalen. Zo wordt energieneutraal ook kostenneutraal.

Restaureren

Panden die gebruikt worden, slijten, lopen schade op door gebruik. Blootstelling aan de elementen. Verslechtering door achterstallig onderhoud. Als gewoon onderhoud niet meer voldoende is, biedt restauratie van een al dan niet monumentaal bedrijfspand, overheidsgebouw, woningcomplex of winkelpand een mooie kans om het weer helemaal in originele staat terug te brengen, te herstellen en te moderniseren, of eenvoudigweg weer gebruiks- en toekomstbestendig te maken.

Constructif kent als geen ander de eisen, mogelijkheden en beperkingen van restauratie en gaat ook graag voor u aan de slag. Onze vakmensen zijn zeer goed op de hoogte van de soms ingewikkelde bouwkundige vraagstukken bij restauratie en zijn ervaren in het werken met historische bouwmaterialen en -methoden en denken graag proactief mee over de meest passende oplossingen voor uw gebouw.

In combinatie met ons modern procesmanagement en de toepassing van onze Bewust Samen Beter-filosofie realiseren wij traditionele kwaliteit afgestemd op hedendaagse verwachtingen. Uiteraard met gevoel voor detail. Bouwen om te behouden én te verbeteren. Ook daar staat Constructif voor.

Verduurzamen

Een steeds belangrijker onderdeel van renoveren en restaureren is het verduurzamen van zakelijk onroerend goed, overheidsgebouwen of woningen. Constructif heeft een ruime ervaring in het aanpassen van panden naar nul op de meter of gasloos gebruik. Wij kennen de kansen en beperkingen als geen ander en verzorgen een verduurzamingsproject tot in de puntjes. Natuurlijk informeren we u graag over de mogelijkheden voor uw gebouw. In goede samenwerking komen we zo tot een resultaat dat iedereen tevreden stelt. Duurzaam bouwen aan een duurzame relatie. Ook daar staat Constructif voor.

Projecten Renoveren

Met een gedegen planning en een grote vakkennis maken we een bestaand gebouw weer helemaal toekomstbestendig. Uiteraard met respect voor de historie en tegen concurrerende tarieven. Bekijk onze referenties en projecten op het gebied van renoveren.