Werkplaats Dordrecht

Bouwen aan tevredenheid? Klinkt goed! Maar achter zo’n slogan moet een geoliede machine staan. Die vind je bij ons in Dordrecht.

Het geluid van formaatzagen en freesmachines omringt je bij binnenkomst. Het gonst er van de activiteiten en tegelijk heerst er rust en overzicht. Je ziet direct dat dit niet zomaar een werkplaats is. Hier wordt echt aan de weg getimmerd. Terwijl je langs kozijnen, houtskeletbouwsystemen en andere projecten loopt, ervaar je dat er doelgericht en met plezier gewerkt wordt. Al snel loop je tegen de Chef Timmerfabriek aan, Peter Barendrecht. Hij maakt al 27 jaar deel uit van Constructif en is vakman pur sang. Met een brede glimlach neemt Peter je verder mee en vertelt hij over een aantal van de projecten waar hij keihard aan gewerkt heeft. Al snel leer je dat in deze werkplaats ontzettend veel mogelijk is.

 

Denkwerk & vakmanschap

Eén project in het bijzonder was het creëren van grote gondels die functioneren als ruimte voor maar liefst 32 werkplekken voor studenten van de Universiteit van Amsterdam. In totaal zijn er wel 100 extra werkplekken gecreëerd. Grote gondels? Wat moet je je daarbij voorstellen? Denk aan de hangende tuinen van Babylon, maar dan in een modern, educatief jasje!

Maar zo makkelijk was dat project nog niet. Naast die gigantische gondels van 11 bij 20 meter bedenken, moest er namelijk ook een speciaal koppelstuk worden ontworpen om alle verschillende onderdelen goed te bevestigen. Een prachtige mix van denkwerk en vakmanschap.

 

Vrijheid & afwisseling

Wat maakt werken bij Constructif nou zo bijzonder?

Volgens Peter komt dat voor de vrijheid om zelf de juiste weg te bepalen tot het eindproduct en door de afwisseling tussen de vele projecten. De ene keer maken hij en zijn team 80 kozijnen, dan weer twee grote ‘HSB-elementen’ en een dag later maakt hij een historische zitbank na die vervolgens weer geplaatst kan worden in een historisch pand. Peter hoeft nooit stil te zitten, er is altijd een mooie opdracht om aan te werken.

 

Bouwen begint bij mensen

Zoals je merkt is er van alles te beleven in de 300 m2 werkplaats van Constructif. De mooiste opdrachten, alle ruimte om aan de slag te gaan en dat met ambachtelijke vakkennis in combinatie met machines. Geen dag is hetzelfde. Het is duidelijk: bouwen is werken met mensen, vóór mensen. Zo bouwen we aan tevredenheid.

 

Aangewakkerd door al die mooie projecten en benieuwd naar de mogelijkheden? Fijn! Peter staat namelijk altijd klaar voor nieuwe opdrachten, samen met zijn team. Van planning tot uitwerking, aan Peter heb je de juiste sparringpartner. Wacht niet langer en neem gelijk contact met hem op!

M: pbarendrecht@constructif.nl

T: 06 – 53 32 34 78