Constructif bouwt aan Woonzorgcentrum Zierik7

Constructif bouwt sinds 2 november 2020 als hoofdaannemer aan woonzorgcentrum Zierik7 in Zierikzee. Vanwege het faillissement van Bouwbedrijf Sprangers hebben wij dit project overgenomen. We voeren dit uit in opdracht van Allévo Zorg en Dienstverlening. We zijn enorm blij met het vertrouwen dat wij hiervoor hebben gekregen!

Zierik7 bestaat uit 93 woningen voor langdurend verblijf en 30 studio’s voor kortdurend verblijf. De woningen voor langdurend verblijf zijn bedoeld voor dementerende ouderen en de moderne studio’s voor kortdurend verblijf zijn voor mensen die tijdelijke zorg of revalidatie nodig hebben. Naast deze woningen komen er 11 ontmoetingsruimtes in het gebouw, die zorgen voor ontspanning, activiteiten en ontmoetingen. Iedere ruimte heeft een ander thema en doel. Zo is er onder andere een ‘muziekkamer’, ‘strandkamer’, ‘tuinkamer’ en ‘spelkamer’, voor ieder wat wils!

Constructif heeft de afgelopen maanden de ruwbouw-fase volledig afgerond en zit op dit moment midden in de afbouw. Projectcoördinator Rik van der Linden: “Aan de buitenkant van het gebouw bevestigen we de betonnen prefab elementen en houten gevelbekleding. Het dak wordt voorzien van een groenpak en zonnepanelen en we plaatsen de komende tijd de rest van de kozijnen. Binnenin het gebouw worden de contouren van de gangen en ruimtes ook al goed zichtbaar, er werken stukadoors aan de afwerking van de wanden en er ligt in verschillende ruimtes vloerverwarming. Rondom het gebouw is het grondwerk voor de diverse tuinen gestart.”

De woningen voor langdurend verblijf komen op de begane grond, samen met een deel van de ontmoetingsruimtes. De studio’s voor kortdurend verblijf worden op de eerste verdieping gebouwd. Op deze verdieping komen ook kantoren en een behandelcentrum met verschillende oefenruimtes. Hier kunnen mensen terecht voor fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en revalidatie. We zorgen ervoor dat al deze ruimtes net zo modern en duurzaam zijn als de rest van het woon-zorgcomplex. Voor de realisatie van Zierik7 maken we namelijk gebruik van zonnepanelen, groene daken en verschillende vormen van domotica en robotica.

Op deze manier creëren wij, letterlijk en figuurlijk, een veelzijdig gebouw naar de wensen van onze opdrachtgever Allévo. Naar verwachting leveren we het woonzorgcentrum eind 2021 op.