Constructif breidt verder uit naar Zuid-Nederland

2018 was een jaar van veranderingen voor Constructif, met de fusie van Groenendijk PGN Bouw en de Kwaasteniet, de oprichting van de vestiging Amsterdam en de toevoeging van de Projectschilders aan de organisatie.

Nu, in september 2019, is het tijd voor de volgende stap voor het bedrijf. Met het hoofdkantoor in Dordrecht en vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Zoetermeer heeft Constructif de wens gehad verder te groeien door een overname in Zuid-Nederland.

WIEBE VERVELDE – CONSTRUCTIF:

“We zijn op zoek gegaan naar een bedrijf dat vergelijkbare dienstverlening biedt, een passende cultuur heeft, een mooi klantenpakket en, heel belangrijk: goede vaklieden. Dit bedrijf hebben we gevonden in Merkx&Verkerk uit Elshout.”

Het werkgebied van Constructif sluit mooi aan bij dat van Merkx & Verkerk. En behalve dat het plaatje klopt, klikt het ook goed tussen de directies van beide bedrijven.

MARK VERKERK – MERKX EN VERKERK:

“Merkx & Verkerk is een mooi bedrijf met een lange geschiedenis, met bijna een eeuw ervaring in onderhoud en totaalbouw. We hebben een fijne groep medewerkers, stabiele omzet en een goede naam in de regio.

Toch merkten we dat we steeds meer tegen onze grenzen aan liepen. Soms liepen we opdrachten mis omdat potentiële klanten het niet aandurfden met een bedrijf van deze omvang in zee te gaan en misten we het vermogen om de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied op de voet te volgen.

Daarom werd het tijd voor een volgende stap en ik ben heel blij dat we deze stap niet alleen, maar samen met een gerenommeerd bouwbedrijf kunnen doen: Constructif.”

Sinds 11 september 2019 is de overname een feit en vanaf dat moment zal gestart worden met de integratie van beide bedrijven. Vanaf 1 januari 2020 zal Merkx&Verkerk verder gaan onder de naam Constructif Den Bosch, onder leiding van Mark Verkerk.