Constructif investeert in Kennisontwikkeling

INVESTEREN IN MENSEN EN DAARMEE IN HET BEDRIJF

Bij Constructif is constante ontwikkeling zeer belangrijk. Het volgen van relevante trainingen is daarom voor werknemers essentieel. Floreo Training & Coaching is al jaren partner van Constructif en ontwikkelt trainingen voor alle niveaus. De op maat geschreven trainingen sluiten altijd perfect aan bij de kernwaarden van Constructif en dragen daarmee bij aan de ontwikkeling van de medewerkers.

Zo hebben het gehele management van Constructif én de collega’s van het klantcontactcentrum een training gevolgd bij Floreo. De collega’s van het klantcontactcentrum volgden de training “communicatie en klanttevredenheid”. De managementtraining “Resultaatgericht leidinggeven” biedt de zgn. high potentials de mogelijkheid door te groeien.

CONSTANT ONTWIKKELEN

De afgelopen maanden volgden Michael Kneppel, Roy Verveer, Jeffrey Kramer, Harry de Korver, Bart Teeuw, Sietse van Velzen, Rowdy Boersema, Ben de Jong en Patrick Sluijter de training Resultaatgericht leidinggeven. Een groot deel van deze training draaide om het ontwikkelen van de communicatie binnen Constructif. Dit heeft een positieve manier van leidinggeven en communiceren opgeleverd.

Michael Kneppel, projectcoördinator

‘Omdat ik nog niet lang bij Constructif werk, is dit mijn eerste training die ik vanuit Constructif mag ontvangen. Ik houd van dit soort kansen en had hier echt zin in. Ik pak dit soort kansen graag met twee handen aan, ik vind het belangrijk om aan mijn ontwikkeling te werken.’

POSITIEVE LADING

Het is van groot belang bij Constructif om allemaal op eenzelfde en de juiste manier te communiceren. De deelnemers leerden inzien dat ze zichzelf kunnen ontwikkelen in het leidinggeven. Hiervoor moest er in eerste instantie naar het eigen gedrag gekeken worden. Al snel blijkt bij zo’n analyse dat de focus vaak ligt op het elkaar aanspreken op verkeerd gedrag of op verkeerd uitgevoerde opdrachten. Hierdoor ontstaat snel een negatief gesprek. Door voortaan het geheel te benoemen, dus ook wat wél goed is gegaan, krijgt het een positieve lading.

Michael Kneppel, projectcoördinator

‘Ik herkende mijzelf enorm in de negatieve voorbeelden van de teamleider. Ineens voel je dan ook het effect van negatieve communicatie. Nu werk ik er bewust aan om te beginnen met: “Goed dat je dit zo en zo hebt opgepakt, de volgende keer kun je ook proberen om …” Er is altijd een manier om iets op te lossen. Dus elkaar negatief aanspreken is gewoon niet nodig.’

TIMEMANAGEMENT

Timemanagement is ook een belangrijk onderdeel van deze training. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het effect van een goede mail, waarmee voorkomen wordt dat er veel vragen ontstaan. Maar ook het nut van een goede planning in plaats van een te lange lijst met taken die aan het eind van de dag allemaal doorgeschoven worden.

Michael Kneppel, projectcoördinator

‘Ik dacht dat ik qua planning al goed bezig was. Maar uit de training bleek dat het nog beter kon. Mijn dagplanning stond vol met taken die ik op een dag wilde doen, wat dan natuurlijk niet lukte, waardoor ik een groot deel doorschoof naar morgen. Dat kan dus anders. Ik heb er echt tijd voor vrij gemaakt om alle taken te verwerken op één lijst. Zo heb ik een totaaloverzicht van wat ik moet doen, wanneer, de urgentie van de taken, de status van een taak et cetera. Ik zet dus niet meer alles in mijn dagplanning, enkel de zaken die ik echt op die dag moet doen. En ik blok alvast tijd voor andere belangrijke zaken. Het kost even wat moeite, maar nu heb ik echt veel meer overzicht.’

PERSOONLIJKE LEERDOELEN

In totaal is er tijdens de training aandacht besteed aan zo’n vijftig leerdoelen. De cursisten van Constructif moesten in eerste instantie hun eigen drie belangrijkste leerdoelen kiezen en daar een korte presentatie over geven. Tijdens de laatste presentatie van de training werd gevraagd zes leerdoelen te formuleren voor de komende zes maanden. Om zichzelf aan de gestelde leerdoelen te committeren moesten de deelnemers op een kubus hun leerdoelen noteren.

Michael Kneppel, projectcoördinator

‘Eigenlijk vind ik dat ik met alle vijftig leerdoelen aan de slag moet. Uiteindelijk moet je jezelf in alles blijven ontwikkelen om te blijven groeien in wat je doet én om van toegevoegde waarde te blijven als collega en voor Constructif. Dus ik heb van verschillende blokjes een bouwwerk gemaakt. Het staat voor het “Constructif-DNA”. Alle doelen zijn dus vertegenwoordigd in dit bouwwerk. Je ziet her en der nog openingen. Door deze openingen te vullen (lees: door te blijven ontwikkelen) kunnen we door blijven bouwen. De kubus kan natuurlijk nog groeien.

Ik heb het bewust zo gemaakt, concreet genoeg om mijzelf er steeds aan te herinneren me te blijven ontwikkelen. Twee kleinere blokjes heb ik niet vastgemaakt. Deze blokjes staan voor mijn persoonlijke leerdoelen. Ik wil mijzelf ontwikkelen in actief luisteren. Daarnaast wil ik mijn “JA, MAAR” vaker vervangen door “JA, EN”. Voor mij staat dit voor een meer positieve communicatie.’

EFFECT BINNEN CONSTRUCTIF

Het gehele management van Constructif en de collega’s van het klantcontactcentrum brengen de lesstof direct in de praktijk, waardoor het effect gelijk zichtbaar is. Iedereen geeft op z’n eigen manier leiding, maar uiteindelijk is er één lijn. Investeren in werknemers is altijd waardevol voor Constructif.

Tim Dekker, trainer Floreo

‘Wiebe Vervelde (algemeen directeur) en Leonard van den Berg (directeur) zijn nog steeds enthousiast over de managementtraining die zij tien jaar geleden volgden bij Floreo. De training heeft hen veel gebracht en dat gunnen zij hun medewerkers ook. Dat is precies wat ik steeds voel, zie en hoor als ik werk met medewerkers van Constructif. Het meest recente voorbeeld daarvan is de groep die in januari van dit jaar van start is gegaan met de training. Een mooie mix van projectmanagers, projectcoördinatoren, teamleiders en uitvoerders die de volgende stap willen zetten in hun carrière. Bij Constructif werken intrinsiek gemotiveerde mannen en vrouwen. Enthousiast en gedreven. Dat zegt zo veel over het individu en misschien nog wel veel meer over hun leidinggevenden, die gedurende het hele traject een actieve en motiverende coach zijn voor deze deelnemers. Die betrokkenheid maakt dat Constructif een succesvolle organisatie is. Met plezier en vertrouwen kijk ik uit naar de verankeringsdag van dit team in januari 2020. Zo borgen we het getrainde en het succes.’