Geven maakt rijk via Stichting Anders

Als partner van Stichting Anders heeft Constructif een missie tijdens de opruimdagen in Hendrik-Ido-Ambacht.

Stichting Anders helpt mensen met een specifieke hulpvraag, bijvoorbeeld een koelkast, gordijnen of verf. Tijdens de opruimdagen hebben de medewerkers van Constructif een lijst met spullen waar op dat moment behoefte aan is, ze houden deze spullen apart en leveren ze af bij Stichting Anders. Mooi om zo gericht mensen te kunnen helpen! Of, zoals de Stichting dit zelf verwoordt: Geven maakt rijk!

 

Opruimdagen

Voorafgaand aan het renovatieproject in Hendrik-Ido-Ambacht voor Rhiant, organiseert Constructif een aantal opruimdagen, onder andere om ruimte te maken in de bergingen, waar een gedeelte van de werkzaamheden plaatsvinden. De spullen die bewoners niet meer nodig hebben, krijgen indien mogelijk een 2e leven, via Stichting Anders of kringloopwinkel Het Goed, die jaarlijks 20 miljoen kilo textiel en huisraad inzamelt. Ruim 80% daarvan wordt hergebruikt.

Daarnaast zorgt Het Goed ervoor dat bijna alles wat zij niet kunnen verkopen gerecycled wordt en geven zij veel mensen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier (werk)ervaring op te doen.