Oplevering studentenwoningen Stieltjesweg 2 Delft op tijd gereed voor het 1e semester

Delft is een populaire studentenstad. Maar die studenten moeten natuurlijk wel ergens kunnen wonen. Daarom transformeerde Constructif drie voormalige kantoorgebouwen aan de Stieltjesweg 2 te Delft tot in totaal 161 studentenwoningen. In januari 2017 betrokken de eerste blije studenten hun woningen. En ook verhuurder DUWO was zeer tevreden over de kwaliteit van de woningen.

Bijzondere aanpak

De studentenwoningen zijn op basis van een Design & Build overeenkomst in opdracht van Stieltjesweg Ontwikkeling BV gerealiseerd. Constructif heeft de architect ROOSROS ARCHITECTEN en constructeur IMd, die vanaf het begin van het project betrokken waren in opdracht van Stieltjesweg Ontwikkeling BV, gecontracteerd om het project gezamenlijk te engineeren en te realiseren. Uniek in dit project was de convergentiefase, waarmee wij de opdrachtgever gelegenheid heeft gegeven om het gebouw (destructief) te onderzoeken om te komen tot een D&B overeenkomst. Een bijzonder element in dit project is het sloopwerk van de eerste verdiepingsvloer (ca. 600m2) in het hart van het gebouw. Door deze sloopactie is een zeer groot Atrium ontstaan waar de studenten elkaar kunnen ontmoeten. Een bijkomende eye-catcher zijn de volledig omtegelde groepsruimten die in het Atrium op verschillende niveau’s begeven.

Tevreden klant

Via een klantwaardegesprek vooraf en afstemming tijdens de bouw zorgden we ervoor dat onze diensten steeds optimaal aansloten op de wensen en behoeften van de opdrachtgever. Dit was een uitdagende opgave aangezien er zeer veel asbest tijdens de convergentiefase en realisatie fase is geconstateerd waar veel vertraging door is ontstaan. Versnellingsacties met alle partijen hebben uiteindelijk ervoor gezorgd dat DUWO toch op tijd haar studenten kon huisvesten t.b.v. het 1e semester 2017. Middels de Daily Stand werd de LEAN planning dagelijks bewaakt.

Succesmoment: in januari werden, conform planning, de eerste studenten gehuisvest.

Meer weten over dit project? Of wilt u zelf ook zo’n succesvolle transformatie met ons realiseren? Neem dan contact met ons op.