Opruimdag voor bewoners – spullen krijgen tweede kans

Op vrijdag 13 september vond de eerste opruimdag plaats voor de bewoners van het renovatieproject in Hendrik-Ido-Ambacht, welke wij uitvoeren voor Rhiant. Veel spullen die voor de bewoners niet meer bruikbaar zijn, zijn voor iemand anders zeer waardevol. Daarom waren kringloopwinkel Het Goed en Constructif namens Stichting Anders aanwezig bij deze opruimdag.

Het Goed geeft gebruikte spullen een tweede leven. In totaal zamelen ze elk jaar 20 miljoen kilo textiel en huisraad in. Ruim 80% daarvan wordt hergebruikt.
Daarnaast zorgt Het Goed ervoor dat bijna alles wat zij niet kunnen verkopen gerecycled wordt en geven zij veel mensen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier (werk)ervaring op te doen.

Stichting Anders helpt mensen met een specifieke hulpvraag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koelkast die kapot gaat en iemand heeft geen geld voor een nieuwe. Tijdens de opruimdagen is er een lijst aanwezig met wat hulpvragers op dat moment nodig hebben. Onze woonconsulent Wishal zorgt ervoor dat de juiste spullen worden verzameld en deze bij de hulpvragers terecht komen.