CASCO BASIS EN PLUS RENOVATIE NEWTONLAAN

Projectkenmerken

  • Volledige projectco√∂rdinatie voor onder andere nevenaannemers installaties en inbouwpakket
  • Betonconstructie met schroef injectie palen
  • Schoonwerk betonnen onderdelen
  • Staalconstructie voor uitbreiding entree
  • Nieuwe Vliesgevel
  • Brandwerende stalen kozijnen
  • Brandwerende rolschermen
  • ten behoeve van de uitbreiding
  • Staal met houten vide trap
  • Akoestisch spuitwerk
  • Wand en vloertegelwerken
  • Schilderwerk

PROJECTOMSCHRIJVING

In opdracht van AQS NL heeft Constructif het kantoorpand aan de Newtonlaan 1-41 te Utrecht volledig gerenoveerd. Na de volledige sloop tot aan het casco hebben wij vanuit het casco basis bestek het kantoor gebouw casco gereed gemaakt. Aansluitend zijn de natte groepen gerenoveerd, nieuwe stalen kozijnen op de brandscheidingen aangebracht, alle bestaande onderdelen gesausd en geschilderd en nieuwe plafonds gerealiseerd.

Vanuit het casco-plus deel hebben wij op de begane grond een stuk nieuwbouw gerealiseerd om het entreegebied uit te breiden. De uitbouw is gerealiseerd uit schoonwerk beton en een staalconstructie met een vliesgevel. Om brandoverslag te voorkomen zijn op de bovenliggende verdieping gevelkozijnen vervangen voor een brandwerende uitvoering.

Voor een volledige update van de locatie is er tevens onderhoud van het gebouw uitgevoerd conform de NEN2767 inspectie. De dakbedekking met isolatie is vervangen, alle bestaande aluminium gevelkozijnen zijn nagelopen, gangbaar gemaakt en defecte onderdelen zijn vervangen.

 

Samenwerking

Het project had een bijzonder karakter vanwege de gesplitste opdrachten waardoor er diverse zaken en belangen door elkaar liepen. Constructif had opdracht van de gebouw eigenaar en geen contractuele relatie met de huurder. Echter hadden de werkzaamheden wel veel raakvlakken met elkaar.

De installateur van de casco-basis en casco-plus verbouwing was Spie. Wij hebben hier zowel de uitvoerings- als planningscoördinatie over gevoerd. Dit maakte de communicatie en beslismomenten zeer uitdagend. Vanuit de huurder zijn er op basis van voortschrijdend inzicht verzoeken gekomen voor aanpassing van het casco-basis en plus-project, die wij tijdens de uitvoering hebben gerealiseerd.

 

Resultaat

Esthetisch gezien is de uitbouw van de entree een echte eyecatcher. De architect heeft een minimalistisch ontwerp gemaakt waar beton en staal de hoofd materialen zijn, dit met schoonwerk beton en een grote vliesgevel is een mooi resultaat geworden.

Alle betrokken partijen van beide opdrachtgevers hebben goed en intensief samengewerkt om het project op tijd en naar volle tevredenheid op te leveren.