ENERGETISCH VERBETEREN 10 WONINGEN

PROJECTKENMERKEN

  • 10 houten twee-onder-één-kapwoningen energetisch verbeterd
  • Uitvoering in bewoonde situatie
  • Bewonerscommunicatie
  • Upgraden van Energielabel D naar B
  • Vervangen en isoleren van buitenwanden
  • Vervangen van houten gevelkozijnen door kunststof kozijnen
  • HR++ beglazing toegepast
  • Aanbrengen van geïsoleerde dakplaten en nieuwe dakpannen
  • Aanbrengen van CO2-gestuurde mechanische ventilatie

PROJECTOMSCHRIJVING

Constructif heeft in opdracht van Woonkracht10 de energetische upgrade van 10 woningen verzorgd. Dit heeft geresulteerd in een aanzienlijke verbetering van het wooncomfort en vermindering van de energiekosten.

De werkzaamheden omvatten het volledig vervangen en isoleren van de buitenschil van de woningen. Oorspronkelijk geschonken door Oostenrijk na de watersnoodramp van 1953, werden deze woningen in 1954 gebouwd. Ze bestaan uit een gemetselde kern met een schoorsteen, terwijl de scheidingswanden tussen de twee woningen zijn opgetrokken uit steens metselwerk. De overige binnen- en buitenwanden waren gemaakt van houtskeletbouw (HSB) zonder isolatie, met een totale dikte van ongeveer 12 cm. De buitengevel van de woningen was afgewerkt met houten geveldelen en enkel glas in houten kozijnen.

SAMENWERKING

Constructif fungeerde als bouwkundige samenwerkingspartner en was verantwoordelijk voor het bouwkundige ontwerp, de prijsvorming en de uitvoering van de renovatie. Als hoofdaannemer coördineerde Constructif het project, inclusief het werk van neven- en onderaannemers. Planningssessies werden gehouden met alle betrokken partijen om de werkzaamheden efficiënt af te stemmen en te plannen.

Gedurende de uitvoering werden tweewekelijkse bouwvergaderingen gehouden om de voortgang en planning te bespreken en indien nodig tijdig bij te sturen. Dagelijks toezicht op de uitvoering en naleving van contractuele afspraken en brandveiligheidseisen waarborgden de planning en kwaliteit. De vaklieden bespraken de dagelijkse planning en voortgang tijdens de dagstart op de bouwplaats.

Om overlast voor de bewoners te minimaliseren, werden zij regelmatig op de hoogte gesteld van geplande werkzaamheden via bewonersbrieven. Wekelijks was er een spreekuur waar bewoners vragen konden stellen en informatie konden krijgen over de werkzaamheden, overlastbeperkende maatregelen en de planning.

RESULTAAT

De 10 houten twee-onder-één-kapwoningen hebben zowel technisch als esthetisch een indrukwekkende transformatie ondergaan. Na de upgrade, inclusief het verbeteren van het energielabel van D naar B, voldoen de woningen aan de geldende wet- en regelgeving. Het resultaat is een aanzienlijke verbetering van de energie-efficiëntie en het wooncomfort. De woningen hebben ook een moderne uitstraling gekregen door de vervanging van kozijnen en het aanbrengen van geïsoleerde dakplaten en nieuwe dakpannen.

Zowel de opdrachtgever als de bewoners zijn zeer tevreden over het eindresultaat. Dit project illustreert onze sterke punten: flexibiliteit, doeltreffendheid en een snelle reactie op veranderingen. We zijn trots op het energetisch en esthetisch verbeteren van de woningen.

Voor meer informatie over ons werk en onze projecten, bezoek onze website. Neem gerust contact met ons op voor eventuele vragen of verdere samenwerking.