Herinrichting kantoorgebouw tot studentenwoningen TU-campus

PROJECTKENMERKEN

  • Gebouw A 109 onzelfstandige studentenwoningen
  • Gebouw B 52 zelfstandige woningen
  • Gebouw C casco oplevering op de toiletgroepen en lift na en gevelaanpassing van de 1e en 2e verdieping
  • Volgens het programma van eisen DUWO
  • Contractvorm Design Build en Construct
  • ROOSROS + IMd onder contract van Constructif)
  • Mestelwerk wanden en stabiliteitswanden
  • Heflift voor vuilcontainers
  • Gietvloeren + PVC vloeren en MS wanden

PROJECTOMSCHRIJVING

In opdracht van Stieltjesweg Ontwikkeling BV transformeerde Constructif drie voormalige kantoorgebouwen aan de Stieltjesweg in Delft. Gebouwen A en B werden voorzien van in totaal 161 studentenwoningen. We haalden bovendien een sparing van 600 m2 uit de (eerste) verdiepingsvloer van gebouw A. Door de grote, lichte hal die zo ontstond, kreeg het gebouw een ander, opener karakter. Naast een volledige nieuwe indeling van alle ruimten vervingen we alle W- en E-installaties in het gebouw. Van gebouw C vernieuwden we de gevelbekleding.

SAMENWERKING

De studentenwoningen zijn op basis van een Design & Build overeenkomst in opdracht van Stieltjesweg Ontwikkeling BV gerealiseerd. Constructif heeft de architect ROOSROS ARCHITECTEN en constructeur IMd, die vanaf het begin van het project betrokken waren in opdracht van Stieltjesweg Ontwikkeling BV, gecontracteerd om het project gezamenlijk te engineeren en te realiseren. Uniek in dit project was de convergentiefase, waarmee wij de opdrachtgever gelegenheid hebben gegeven om het gebouw (destructief) te onderzoeken om te komen tot een D&B overeenkomst.

RESULTAAT

Via een klantwaardegesprek vooraf en afstemming tijdens de bouw zorgden we ervoor dat onze diensten steeds optimaal aansloten op de wensen en behoeften van de opdrachtgever. Dit was een uitdagende opgave aangezien er zeer veel asbest tijdens de convergentiefase en realisatie fase is geconstateerd waar veel vertraging door is ontstaan. Versnellingsacties met alle partijen hebben uiteindelijk ervoor gezorgd dat DUWO toch op tijd haar studenten kon huisvesten t.b.v. het 1e semester 2017. Middels de Daily Stand werd de LEAN planning dagelijks bewaakt.

Succesmoment: in januari werden, conform planning, de eerste studenten gehuisvest.