Renovatie en uitbreiding Alfrink College

>Vloerafwerking: tegelvloer in de nieuwe entree en verkeersruimten, totaal ca. 1650 m2.
> Marmoleum in de stafruimte, lokalen en verkeersruimten (totaal ca. 4.200 m2).
> Wandafwerking: tegels in patroon in de sanitaire ruimten en keuken, glasvliesbehang voorzien van sauswerk, trespa
> Plafondafwerking: systeemplafond (totaal ca. 5.300 m2)
> Interieurelementen: vast meubilair zoals receptiebalie, kasten, lockerombouwen en uitgiftebalie
> Gymzaal: nieuwe sportvloer en akoestische wandbekleding
> Glazen balustraden
> Vervangen van binnendeuren
> Heiwerk nieuwe entree: stalen buispalen
> Constructie nieuwbouwgedeelte: staalconstructie voorzien van sandwich-gevelbeplating
> Gevel: de bestaande gevel voorzien van: nieuw isolatie met hoge isolatiewaarde, nieuw metselwerk, vernieuwen van het complete buitenspouwblad, metselen in wildverband, verwerking volgens de dunbedmethode, nieuwe trespa gevelbeplating volgens patroon, nieuwe kaders (zetwerk) rondom kozijnen voor een moderne uitstraling, zonwerking: zonneroosters en lichstraten.
> Vervangen van dakbedekking
> Installaties: Complete W- en E installatie vernieuwen en aanvullen, nieuwe brandmeldinstallatie


PROJECTOMSCHRIJVING
In opdracht van Gemeente Zoetermeer heeft Constructif de complete metamorfose van het Alfrink College Zoetermeer gerealiseerd. De metamorfose betrof een grootschalige renovatie en uitbreiding om een modern en duurzaam gebouw te creëren dat aan de huidige eisen voldoet. De uitbreiding omvatte een nieuwe hoofdentree aan de Noordzijde en een nieuw stuk verdieping op de lokalen van de begane grond van de Noordzijde. Deze gang verbindt het centrale gedeelte van de school met de eerder gebouwde Dick van der Voort-vleugel.

SAMENWERKING
Tijdens de werkzaamheden is het schoolgebouw in gebruik gebleven. De uitdaging was om de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk manier uit te voeren met zo min mogelijk overlast voor de gebruiker (docenten en leerlingen). De werkzaamheden zijn daarom in fasen uitgevoerd. Tijdens de voorbereiding is een bouwrouting uitgedacht. Dit alles vroeg om een nauwe samenwerking en afstemming met het bouwteam. Het bouwteam bestond uit de opdrachtgever, gebruiker, architect, adviseurs en diverse onderaannemers. Gedurende de bouw zijn er diverse aanvullende wensen meegenomen.

RESULTAAT
De renovatie en uitbreiding heeft een school opgeleverd met een totaal andere uitstraling. Het nieuwe fraaie metselwerk zorgt in combinatie met de kleurrijke gevelbeplating voor een frisse moderne aanblik. Het interieur is veel lichter geworden door de nieuwe tegelvloer, de grote ramen van de nieuwe entree en de lichtstraten. Het nieuwe gebouw beschikt over meer studieruimte voor de leerlingen. In de uitbreiding op de 1e verdieping zijn fraaie stafkamers opgenomen. De nieuwe installaties zorgen voor een efficiënte energiehuishouding en een optimaal klimaat.

De opdrachtgever (Gemeente Zoetermeer) en de gebruiker (Alfrink) zijn heel tevreden met het resultaat. Het projectteam van Constructif kreeg complimenten voor de goede samenwerking. Met de name de inzet, flexibele houding, het meedenken en de communicatie tijdens het bouwproces werden als heel positief ervaren.

Jan Lakerveld
Projectmanager
T: 06 - 21 96 67 58
E: jlakerveld@constructif.nl