Renovatie en restauratie kantoor RGL Europe, Amsterdam

  • Renovatie en restauratie kantoorgebouw
  • Centrumlocatie Amsterdam
  • Rijks monumentaal grachtenpand van zes bouwlagen
  • 5.950 m² BVO
  • Gefaseerde uitvoering werkzaamheden
  • Pand deels in gebruik (fase 2)
  • Volledig strippen en renoveren kantoorverdiepingen en restaurant
  • Herstellen en schilderen buitengevel
  • Restaureren monumentale kopgevel, zandstenen ornamenten en balkon
  • Coördinatie nevenaannemers betreffende installaties en interieur

In opdracht van RLG (Richemont Luxury Goods) renoveerde en restaureerde Constructif het karakteristieke en monumentale grachtenpand. Een schitterend kantoorgebouw aan de Herengracht in het hart van Amsterdam. De opdracht volgde naar aanleiding van een selectieprocedure waarbij Constructif de verbouwingsplannen voor de renovatie en restauratie presenteerde.

In de periode september 2020 en juli 2021 voerde Constructif werkzaamheden gefaseerd uit. Verschillende verdiepingen en het bedrijfsrestaurant zijn volledig gestript, waarna deze zijn gerenoveerd en hoogwaardig en luxueus zijn afgewerkt. Daarnaast zijn de karakteristieke kopgevel, zandstenen ornamenten en het balkon van het pand gerestaureerd.

Samenwerking

Verspreid over zes bouwlagen, werd door alle betrokken partijen gecoördineerd gewerkt om de renovatie en restauratie van het monumentale grachtenpand te realiseren. Gedurende de uitvoering is het pand (deels) in gebruik gebleven. Dit maakte het werk extra uitdagend. Door werkzaamheden gefaseerd uit te voeren, is hinder tot een minimum gebleven.

Constructif voerde niet alleen bouwkundige werkzaamheden uit. Ook waren wij verantwoordelijk voor de coördinatie van installatie- en interieurwerkzaamheden door nevenaannemers. Gezamenlijk mochten wij gecoördineerd samenwerken waarbij de werkzaamheden goed op elkaar af werden gestemd en naar tevredenheid gerealiseerd.

Resultaat

De renovatie en restauratie van het schitterende kantoor van Richemont is een uniek staaltje vakmanschap, waar ons bouwhart flink van gaat kloppen. Een schitterend, karakteristiek en monumentaal grachtenpand in hartje Amsterdam, waarbij zowel aan de binnen- als buitenkant de karakteristieke eigenschappen tot uiting zijn gekomen. De inrichting heeft een verzorgde en luxueuze uitstraling gekregen dat past bij de buitenzijde van het monumentale grachtenpand. Ook de buitenzijde kreeg een opfrisbeurt en is in ere gerestaureerd. De renovatie en restauratie getuigd van vakmanschap en deskundigheid van de betrokken partijen.