Renovatie RET metrostation De Terp Capelle aan den Ijssel

  • Modernisering perrons en stationshal
  • Aanpassing entrees
  • Slopen informatiebalie
  • Nieuwe gevelpui
  • Vervangen plafond
  • Aanbrengen nieuwe vloercoating
  • Schilderen en nieuwe coating perron
  • Werkzaamheden uitgevoerd zonder oponthoud

PROJECTOMSCHRIJVING

Constructif heeft in opdracht van RET N.V. het metrostation De Terp te Capelle aan den IJssel volledig gerenoveerd. Hierbij zijn o.a. de perrons en de stationshal gemoderniseerd, waardoor het geheel weer een frisse uitstraling heeft gekregen.

Het station bevatte voor de verbouwing vier entrees. Deze zijn aangepast en gewijzigd, waardoor het station nu drie entrees heeft, waarvan één grote, ruime en overzichtelijke hoofdentree. Daarvoor is de informatiebalie (die niet meer gebruikt werd) gesloopt. In de stationshal is een nieuwe gevelpui gezet, het plafond is vervangen en er is een nieuwe vloercoating aangebracht. Ook het perron is voorzien van een nieuwe coating en frisse lik verf.

verloop project

Tijdens het aanbrengen van de vloercoating op het perron heeft het metroverkeer een enkele keer van een spoorwisseling gebruik moeten maken. Tijdens alle andere werkzaamheden kon het metroverkeer op de gebruikelijke wijze doorgaan. Dit renovatieproject heeft dus niet voor oponthoud gezorgd.

Privé: Ot Huijser
Businessunitmanager Rotterdam
T: 06 - 53 37 97 49
E: ohuijser@constructif.nl