TRANSFORMATIE EN VERBOUWING HOTEL GROTE MARKT

Projectkenmerken

 • Renovatie 118 stijlvolle long-stay accommodaties
 • Realisatie 3 nieuwe hotelkamers
 • Ontwerpfase inhoud gegeven middels een Bouwteamsamenwerkingsvorm
 • Realisatiefase heeft plaatsgevonden op basis van een aanneemovereenkomst
 • Vervangen vloerbedekking
 • Vernieuwen pantry’s in alle kamers
 • Schilderwerk in alle kamers
 • Aanpassen en herstellen van brandscheidingen
 • Lobby van het hotel verbouwd
 • Vervangen kitwerk in de badkamers
 • Herstellen van wandtegelwerk in de badkamers
 • Nieuwe elektrische installatie in de hotelkamers, en losgeschakeld middels aparte meterkasten per hotelkamer
 • Aanpassen en inregelen van de luchtbehandeling en overige installatiecomponenten
 • Aanpassingen aan de luchtbehandelingsinstallatie en verlichting ter plaatse van de lobby

Projectomschrijving

Bij Constructif zijn we trots op onze recente projecttransformatie in hartje Den Haag, waar we een oud hotel aan de Grote Marktstraat 46 hebben getransformeerd tot een modern en eigentijds verblijf dat voldoet aan de hoge door de Opdrachtgever voorgeschreven normen.Het project begon met een unieke bouwteamsamenwerking in de eerste fase, waarbij het Bouwteam bestond uit de opdrachtgever, architecten, constructief- en installatietechnische adviseurs, Constructif en diverse onderaannemers. Deze intensieve samenwerkingsfase gaf ons de kans om zonder bouwkundig bestek en technische tekeningen de creatieve vrijheid te benutten om een visionair plan voor de hoteltransformatie te ontwikkelen.Een van de meest uitdagende aspecten van het project was de upgrade van de luchtbehandelingsinstallatie, die dringend nodig was om aan de hedendaagse eisen te voldoen. De gehele luchtbehandeling in het hotel werd ge-update en opnieuw ingeregeld om de gasten een optimale ervaring te bieden.

Met oog voor detail en oogverblindend vakmanschap hebben we alle kamers omgebouwd tot stijlvolle long-stay accommodaties. Elke kamer werd voorzien van een moderne pantry met een vaatwasmachine en kookgedeelte, zodat de gasten van alle gemakken voorzien zijn. De kamers zijn smaakvol opnieuw ingericht met nieuwe gordijnen, vloerafwerking en schilderwerk, waardoor een warme en gastvrije sfeer is ontstaan.

Samenwerking

Het gehele bouwproces was een ware ontdekkingstocht, waarbij we creatieve oplossingen vonden voor elke uitdaging. Dankzij onze nauwe samenwerking met Sweco voor het installatieadvies en de directievoering, hebben we gezamenlijk het beste uit het project weten te halen. Voor de ontwerp- en realisatiefase van dit project was nauwe samenwerking en transparantie essentieel. Het bouwteam moest vooraf talloze essentiële beslissingen nemen op basis van plattegrondtekeningen van de interieurarchitect.

Het bouwproces werd mede inhoud gegeven op basis van een open begroting. Het installatieadvies werd verzorgd door Sweco, terwijl de engineering door de installateur zelf werd gedaan, waarbij de ontwerpuitgangspunten werden vertaald naar UO documenten. Sweco heeft ook de directievoering over het project uitgevoerd.

Resultaat

Het oude hotel, gelegen aan de drukke winkelstraat Grote Marktstraat 46 te Den Haag, is in een zeer korte tijd omgebouwd tot een modern nieuw hotel dat voldoet aan de huidige eisen. Het resultaat mag er zijn: een prachtig gemoderniseerd hotel dat naadloos aansluit bij de levendige ambiance van de Grote Marktstraat. Zowel onze gewaardeerde opdrachtgever , het bouwteam en onze bouwpartners zijn uiterst tevreden met het gehele traject en het prachtige eindresultaat.

Wij zijn verheugd over deze succesvolle transformatie en kijken er met trots op terug. Het project heeft onze expertise en ons vakmanschap weer eens bewezen. Bij Constructif zijn we gedreven om nieuwe uitdagingen aan te gaan en inspirerende projecten te realiseren die een positieve impact hebben op de omgeving.