Transformatie Learning Lab TU Delft

>Ruimte voor onderwijsontwikkeling
>Architectonisch ontwerp
>BAOP-installatie systeem
>Nieuwe elektrische installatie
>Complete staalconstructie
>Interieur meubel incl. verhoogde vloer
>Verschillende vloerniveau’s
>4 verschillende vloerafwerkingen (oa. Gietvloer)
>Nieuwe kantoorindeling met plafondeilanden
>Aspiratiesysteem aangebracht
>Geïntrigeerde trappen in meubilair van staal


Projectomschrijving
In opdracht van FMVG, de vastgoed afdeling van Technische Universiteit te Delft, heeft Groenendijk PGN Bouw het oude “IN HOLLAND” pand heringericht als Learning Lab. Groenendijk PGN Bouw had hiervoor de minicompetitie gewonnen binnen het raamcontract van TU Delft. Het ontwerp van Group A architecten is een losstaand meubel met verschillende vloerniveau ’s en een duidelijke kleur, namelijk geel. De naast gelegen kantoorruimtes zijn tevens gerenoveerd door Groenendijk PGN Bouw.

Samenwerking
Door het specialistische ontwerp was er goede samenwerking en afstemming benodigd tussen architect, installatie adviseur en aannemer. Niet alleen in de bouwvergadering, maar ook op de werkvloer heeft deze samenwerking uitstekend gefunctioneerd en zijn we tot een prachtig resultaat gekomen, met beslissingen waar iedereen achter stond.
Natuurlijk vereist dit tevens een nauwe samenwerking op de werkvloer tussen alle onderaannemers. Het meubel is opgebouwd uit een staalconstructie die volledig ingepakt is door de interieurbouwer, waarin alle installaties zijn verwerkt. Daarnaast werd er door derden voorzien in een complete AV- installatie, die volledig geïntegreerd moest worden in het meubel. Door de flexibiliteit, inzet en oplossend vermogen van alle partijen is dit een geslaagd project geworden.

Resultaat
Het “IN HOLLAND” pand is omgebouwd tot een multifunctionele en moderne ruimte, waarin TU Delft haar activiteiten als lesgeven, informatie verspreiding, etc. kan ontplooien. Dit met een prachtig architectonisch ontwerp. Het “gele” meubel geeft een speels beeld d.m.v. de verschillende vloerniveau ‘s en de ruimtes die het hierdoor creëert. Tevens zijn er elementen in verwerkt die nadrukkelijk in het oog springen als de enorme taatsdeuren die zijn toegepast, de strakke detaillering en de gietvloer.
Ook een compleet nieuw ventilatiesysteem (BAOP systeem) maakt deze ruimte tot een moderne en vooruitstrevende ruimte, waar TU Delft uiteraard zeer content mee is.

Hans Huijben
Projectmanager
T: 078 - 75 18 123
E: hhuijben@constructif.nl