Renovatie van scholen – juist in de zomervakantie!

TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE WORDT ER HARD GEWERKT DOOR CONSTRUCTIF

Als de scholieren genieten van een welverdiende vakantie, gaat het harde werken voor Constructif door. In de periode dat de leerlingen vrij zijn, worden namelijk verschillende scholen verbouwd of gerenoveerd. Een grote klus onder veel tijdsdruk. 

ALBEDA COLLEGE TE ROTTERDAM

Deze zomer werkt Constructif onder andere aan de technische faculteit van het Albeda College op de RDM-campus aan de Heijplaat te Rotterdam. Het gebouw is een oude fabriekshal waar schepen werden gebouwd. Dit gebouw heeft een plat dak, is amper geïsoleerd en ligt pal naast de haven. Technisch is zo’n fabriekshal een uitdaging, want het is een combinatie van installatie, isolatie en het indelen van de ruimte. Aan het uiterlijk van het gebouw gaat niet veel veranderen. Er worden nieuwe lokalen gemaakt en er wordt een nieuw klimaatbeheersingssysteem aangelegd. Dit levert meer gebruiksgemak op voor de studenten: een meer efficiënte indeling, sneller internet en een prettiger klimaat om in te kunnen studeren.

GEEN UITLOOPMOGELIJKHEDEN

Bij het renoveren van scholen zijn er geen uitloopmogelijkheden. Op 2 september staan de studenten weer op de stoep. Bij onvoorziene omstandigheden wordt daarom direct opgeschaald. Bij zowel het team van Constructif als bij de partners draait het dan ook om goede afspraken en commitment.

Ramon Smit – Business-unitmanager Projecten en Dagelijks Onderhoud:

‘Ik heb me altijd met scholen beziggehouden. De zomerperiode is voor scholen natuurlijk het ideale moment om deze projecten aan te pakken. Voor mij is het inhoudelijk gesneden koek, maar wat ik bijzonder vind is de samenwerking tussen de klant en onze partners. We kennen elkaar, weten van elkaar wat we kunnen en zijn door de jarenlange relatie goed op elkaar ingespeeld. Door geleverde prestaties en vertrouwen, is deze samenwerking tot stand gekomen. Dit is nodig om elk jaar weer aan de klantwens te kunnen voldoen.’

GOEDE AFSPRAKEN EN COMMITMENT

Zo’n 60% van het gehele team gaat de komende periode op vakantie, ook bij onze leveranciers en klanten. Dit is echter geen probleem, omdat alles aan de voorkant goed geregeld is. De planning wordt maanden van tevoren gemaakt. Zodat Constructif hier prima op in kan spelen. Een goede voorbereiding, goed contact met de klanten en afspraken nakomen zijn een pré voor het behalen van het resultaat. Hierbij maakt het niet uit om wat voor opdracht het gaat: van planmatig onderhoud tot op zichzelf staande projecten met een aanneemsom van een miljoen plus.

VOORBEREIDING IS DE SLEUTEL

Acht weken voordat een project start, is de definitieve planning bekend. Zeker voor dit soort projecten is dat essentieel. Het plan wordt tot in detail verder uitgewerkt door een multidisciplinair team. Het team begrijpt het belang van de tijdsdruk, de wens van de klant en/of gebruiker en beheerst het vak. Samen zorgen we dat het nieuwe schooljaar onder de beste condities begint!

 

 

Ramon Smit
Businessunitmanager Rotterdam
T: 06 - 51 67 91 36
E: rsmit@constructif.nl