Samenwerking ACHMEA

EEN VLIEGENDE START

De samenwerking tussen Achmea en Constructif is in 2018 begonnen. Destijds voerde Constructif, toen nog als Merkx & Verkerk, al herstelwerk uit voor Achmea. Richard Papot, regiomanager bij Achmea: “Constructif heeft in 2017 meegedaan aan onze tender voor een Netwerkpartner Bouw in de regio Den Bosch. Zij hebben deze tender toen gewonnen, maar nog voordat de officiële startdatum bereikt was, hebben wij Constructif opgebeld om te vragen of ze bij konden springen. Een enorme winterstorm in januari 2018 had voor zoveel schade gezorgd bij onze klanten dat we de vakmannen van Constructif een versnelde trainingscursus hebben laten volgen, zodat zij ons konden ondersteunen. Je kan dus wel spreken van een vliegende start.”

BOUWKUNDIGE WERKZAAMHEDEN

Constructif voert voor drie merken van Achmea (Interpolis, Centraal Beheer en FBTO), schadeherstel in natura uit. Dit wil zeggen dat het bedrijf alle bouwkundige schade voor haar rekening neemt en een getroffen woning, parkeergarage of kantoor weer herstelt in de oorspronkelijke vorm. “Hierbij is de volgorde van werkzaamheden altijd hetzelfde. Ze beginnen met onderzoek naar de oorzaak van de schade, dit is bijvoorbeeld heel relevant in het geval van waterschade. Daarna volgen eventuele sloopwerkzaamheden en als laatste het herstellen van schade.”

UITSTEKENDE SERVICE IN 2021

“Een hersteldienst, zoals Constructif, is echt het verlengde van je eigen bedrijf. Het is daarom zeer van belang dat de samenwerking met een partner goed en duurzaam is. We moeten op ze kunnen bouwen en bij Constructif is dat zeker het geval.” Zo staat klanttevredenheid en het zo min mogelijk veroorzaken van hinder op één bij Constructif. “Het is fijn dat bij hen de klant ook centraal staat. Dit zorgt ervoor dat ze voor ons veel werk uit handen nemen en onzekerheid bij onze klanten verminderen. Dit heeft ertoe geleid dat in 2021 op 1000 meldingen slechts 1 klant minder tevreden was. Dit komt neer op een klachtenpercentage van 0,1%.

DE TOEKOMST 

“Door deze jarenlange samenwerking weet je echt wat je aan elkaar hebt. Je hebt dezelfde doelstellingen en dient elkaar. Zo zoekt Constructif altijd de meest efficiënte oplossing voor beide partijen. Dit biedt een mooie blik op de toekomst van deze samenwerking.” Hierbij blijft de focus ook de komende jaren op het verder verhogen van de klanttevredenheid en het verkorten van doorlooptijden. “Daarnaast is het onze ambitie om samen stappen te zetten met het oog op duurzaamheid, zoals hergebruik van materialen die nog te redden zijn en andere duurzame oplossingen. Daarin kunnen we ons samen ontwikkelen.”

 WAT VINDT CONSTRUCTIF?

Wendy Edwards, teamleider bij Constructif: “Het is voor ons een enorm fijne langdurige samenwerking, waarin Achmea veel vertrouwen geeft. Hierdoor kunnen we gemakkelijk onze processen doorontwikkelen en leren we van onze inefficiënties. Dit maakt onze service veel effectiever. Zo hebben we hierdoor bijvoorbeeld een nieuwe soort tablet kunnen invoeren, mét toetsenbord. Iets dat bij reguliere bouwkundige werkzaamheden niet zozeer nodig zou zijn, maar bij ons het proces enorm versnelt. 

Het unieke van deze samenwerking zit hem dan ook in het feit dat we zoveel vertrouwen krijgen om het herstel te mogen verrichten. Wij zijn erg tevreden vanuit onze kant en gebruiken onze ervaring om te blijven innoveren en ontwikkelen. Het is ook mooi om te zien hoe onze medewerkers zo betrokken worden in het proces.”