WERKEN BIJ CONSTRUCTIF; JE BLIJFT JE ONTWIKKELEN

RESULTAATGERICHT LEIDINGGEVEN

Constant in ontwikkeling blijven, dat is waar Constructif voor staat. Uiteraard geldt dit ook voor de werknemers. Het gehele management van Constructif én de collega’s van het klantcontactcentrum volgden daarom een op maat gemaakte training bij Floreo Training & Coaching. De training RESULTAATGERICHT LEIDINGGEVEN ging over de bewustwording van je gedrag en je uitstraling naar je omgeving.

COMMUNICATIE EN HET EFFECT OP DE ANDER

Constructif groeit, waardoor er veel binnen het bedrijf verandert. Het uiteindelijke doel van deze training is daarom het creëren van één lijn in de manier waarop er leiding wordt gegeven, wordt gecommuniceerd en afspraken met elkaar worden gemaakt. Daarbinnen heeft iedereen de ruimte om aan persoonlijk leiderschap te werken. De onderwerpen communicatie (gedrag) en de manier van leidinggeven (het effect van gedrag op de ander) zijn hierin zeer belangrijk.

Roy Verveer, projectcoördinator

‘Ruim vier jaar geleden zocht ik een stageplaats tijdens mijn hbo-opleiding en kwam in contact met Wiebe Vervelde, de huidige eigenaar van Constructif. Na mijn afstuderen kreeg ik een vast contract aangeboden. Inmiddels werk ik voor de unit kleine projecten en dagelijks onderhoud als projectcoördinator. Ik heb dus gelijk na mijn studie mijn plek gevonden!

Het fijne van werken bij Constructif is dat ik hier nooit behandeld word alsof ik onderaan de ladder sta. Iedereen is gelijk en jezelf ontwikkelen is hier gewoon heel normaal. Wiebe komt zelf ook uit de klei, hij weet wat hij doet en hij begrijpt wat zijn mensen moeten doen. Je krijgt hier veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Daar kan ik goed mee overweg. Ik houd ervan mijn eigen taken op te kunnen pakken. Het bedrijf is ook in een zelfstandige structuur gegoten. Eigenlijk zijn het allemaal bedrijven binnen één bedrijf. Het werkt, het draait. Dat vind ik knap.’

DELEGEREN BETEKENT NIET ALLEEN ‘HET WERK BIJ DE ANDER NEERLEGGEN’

Veel managers werken vanuit de overtuiging dat ze alles zelf het beste op kunnen lossen. Het duurt simpelweg te lang om een collega alles uit te leggen en de manager is de controle kwijt en het resultaat is misschien anders. Tijdens de training werden deze redenen om alles zelf te doen naar voren gebracht. Maar ook werd duidelijk gemaakt dat je met deze manier van werken niets opschiet, want je blijft zelf met al het werk zitten. Daarnaast zorg je dat je teamleden niets leren en zichzelf niet kunnen ontwikkelen. Het is dan ook belangrijk werkzaamheden wel bij anderen neer te leggen en de ander ook de ruimte te geven deze uit te voeren. Vaak kost dat in eerste instantie wat meer tijd, maar die tijd heb je omdat je zelf de werkzaamheden niet hoeft te doen.

Roy Verveer, projectcoördinator

‘Mijn persoonlijke doel is doorgroeien naar de functie van projectmanager. Dankzij de training ben ik me meer bewust van mijn manier van communiceren en manier van leidinggeven. Het belangrijkste waar ik aan moet werken, is delegeren. Dat kon ik absoluut niet. Mijn niet-functionerende beeld van delegeren werd echt helder toen trainer Tim Dekker er zijn beeld bij schetste. Ik realiseerde door dit voorbeeld dat ik niet slim bezig was. Ik ben hier echt mee aan de slag gegaan.’

DIRECT RESULTAAT

Omdat een grote groep de training heeft doorlopen, is het effect ervan binnen de organisatie binnen één dag te merken. Taken worden anders verdeeld, zaken worden op de nieuwe manier geformuleerd en er wordt om commitment gevraagd. Na een toelichting waarom er voor een bepaalde aanpak wordt gekozen, staan alle neuzen direct de goede kant op.

Roy Verveer, projectcoördinator

‘Mijn aandeel is dat ik beter moet communiceren, zo concreet mogelijk moet formuleren en om commitment moet vragen. Daar bedoel ik mee dat ik er zelf voor moet zorgen dat de boodschap helder is, dat ik check of de ander mij begrepen heeft en om een bevestiging vraag. Deze training heeft me echt tot een ander inzicht gebracht. Natuurlijk heb ik deze aspecten gelijk aangepakt.’