Renovatie kantoor Coolsingel 120, Rotterdam

  • Renovatie voormalig Robeco kantoor
  • 21.309 m2 BVO
  • 23 verdiepingen hoog, incl. ondergrondse parkeerkelder (twee lagen)
  • Centrumlocatie Rotterdam
  • Bouwteam samenwerking
  • DO en UO documenten opgesteld
  • Toepassing van BIM
  • Beperkte bouwplaats
  • Inpandige hub
  • Herindelen verdiepingen middels diverse kantoorruimtes en -tuinen
  • Realiseren van aparte MER- en SER-ruimte
  • Herstelwerkzaamheden aan natuursteen- en aluminium vliesgevel
  • Betonreparatie parkeerkelder
  • Constructieve aanpassingen t.b.v. trappenhuis
  • Aanpassen, vernieuwen en uitbreiden van W-, E- en Data-installaties
  • Upgraden van gebouw volgens actuele eisen voor brandveiligheid
  • Renovatie van alle zeven liften
  • Aanbrengen van marmeren vloer
  • Maatwerk voor divers vast meubilair
  • Overlagen van dakbedekking
  • Plaatsen nieuwe koelmachines
  • Aanpassen gevelreinigingsinstallaties
  • Realiseren volledige toegangscontrole

In opdracht van Allianz / M.M. Warburg & CO. renoveerde Constructif het kantoorpand aan de Coolsingel 120 in Rotterdam. Het voormalige Robeco pand in het centrum van Rotterdam telt in totaal 23 verdiepingen, waarvan twee ondergrondse parkeerlagen.

Samenwerking
Constructif is als partner van het bouwteam betrokken geweest bij de grootschalige renovatie. Hierbij is nauw samengewerkt met verschillende adviseurs en installateurs en zijn DO en UO documenten nader uitgewerkt. Tijdens de bouwteamfase zijn diverse installatiepartners aangehaakt als bouwteampartner om het ontwerp te toetsen en realiseren.  De complexiteit van diverse disciplines vroegen om korte lijnen en een strakke organisatie. Dit resulteerde in een soepele realisatie. Als hoofdaannemer was Constructif verantwoordelijk voor de gehele coördinatie en aansturing. Waaronder de aansturing en coördinatie van onder- en nevenaannemers. Tevens is nauw samengewerkt met onder andere Roodenburg en Croonwolter&dros voor verdere uitwerking van de inrichtingswensen van Allianz.

Voor de planning is de LEAN-methodiek gehanteerd en gedurende het project is Snagstream als kwaliteitsborgingstool ingezet. Dit heeft er mede voor gezorgd dat het project tijdig en naar tevredenheid is opgeleverd. Omdat de bouwplaats beperkt was, is in het pand een hub gerealiseerd.

Resultaat
Het pand is compleet ingericht naar wensen van Allianz. Het resultaat: een modern en  multifunctioneel kantoor en een verbeterd conditieniveau- naar niveau 3- van het kantoorgebouw.

Het pand heeft een frisse uitstraling gekregen met een eigentijdse entree voorzien van marmeren vloer en maatwerk voor vast meubilair. Alle verdiepingen zijn opnieuw ingedeeld met kantoorruimtes en kantoortuinen en bieden een aantrekkelijke werksfeer. Door de aanpassingen aan de diverse installaties is er een gunstig werkklimaat gerealiseerd.