Historie

Constructif is op 28 september 2018 ontstaan vanuit de fusie tussen De Kwaasteniet Aannemersbedrijf en Groenendijk PGN Bouw. De Kwaasteniet, circa 50 jaar geleden opgericht, was van oudsher sterk in onderhoud en beheer van bestaande woningen. Groenendijk begon rond diezelfde tijd met het verbouwen, transformeren, renoveren en verduurzamen van bestaand vastgoed. Twee bedrijven die elkaar vonden in hun gezamenlijke waarden en elkaars expertises perfect aanvulden.

De samenwerking is in 2015 ingezet. Klein begonnen en in 3 jaar uitgegroeid tot een hecht partnerschap, waarin beide bedrijven elkaar versterkten, projecten gezamenlijk werden uitgevoerd, en diverse werkprocessen en zelfs hele afdelingen werden gecombineerd. Dus fuseren was toen nog maar een kleine stap.

Door de samengevoegde kwaliteiten: het efficiënt organiseren van beheer en onderhoud van woningen en het verbouwen, renoveren en transformeren van bestaand vastgoed, is een krachtige en gezonde organisatie ontstaan met breed kennis- en dienstenaanbod.

Dit is niet de enige verandering geweest die in 2018 heeft plaatsgevonden. Constructif heeft dat jaar een vestiging in Amsterdam geopend, waarmee haar bereik sterk is vergroot. Hierna bezat het bedrijf een hoofdkantoor in Dordrecht en vestigingen in Rotterdam, Zoetermeer en Amsterdam. Bovendien is in datzelfde jaar de samenwerking gestart met Merwe Projectschilders, dat met de fusie op 28 september 2018 is omgedoopt tot Constructif Projectschilders. Hiermee kon Constructif zich nog meer richten op het totale vastgoedonderhoud.

In 2019 was het tijd voor de volgende grote stap. Constructif wilde graag verder groeien naar Zuid-Nederland. Om dit te verwezenlijken heeft het bedrijf op 11 september 2019 Merkx&Verkerk uit Elshout overgenomen. Een bedrijf dat een vergelijkbare dienstverlening biedt, een passende cultuur heeft, een mooi klantenpakket en bovenal goede vaklieden. Vanaf 1 januari 2020 is Merkx&Verkerk officieel verdergegaan als vestiging Den Bosch.

Op 3 juli 2020 zette Constructif nog een mooie stap in de verdere uitbreiding van haar activiteiten in Zuid-Nederland. Vanaf dat moment ging Bouwbedrijf Vermeulen uit Rijen verder als onderdeel van Constructif. Met eenzelfde focus op de medewerker, aandachtsgebied van het werk, een prettig familiair gevoel en wederzijds vertrouwen versterken Constructif en Bouwbedrijf Vermeulen elkaar in de markt.